Jak vzniká rezistence, jak působí antibiotika?
Při použití antibiotiky, například proti angíně, se vede boj nejen proti choroboplodným škodlivým bakteriím, ale i proti tělu nezbytným bakteriím ve střevech. Proto je potřeba užívat vedle antibiotik také náhradní zdroj potřebných bakterií (např. jogurty (nej. Hollandia) a ostatní mléčné výrobky jako kefír nebo podmáslí, které obsahují velké množství probiotických kultur). Jelikož antibiotika nikdy nepůsobí 100%, po každé léčbě zůstanou bakterie s novými plazmidy proti danému antib. Tato rezistence se potom velmi rychle šíří. (viz. obr.2)
Komentáře
Přehled komentářů
Jenom se ten text nějak moc neshoduje s tím nadpisem... jo, ono je vlastně třeba se eště kouknout na ten obrázek! :o)
:-o
(V3T, 27. 3. 2007 22:25)Tak to je opravdu to maximální co nám na těch stránkách vadí! :D
:-(
(V3T, 27. 3. 2007 22:27)